Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране на стойност 2 588 280 лв. по

...
Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране на стойност 2 588 280 лв. по
Коментари Харесай

2.5 млн. лв. за енергийно обновяване на НБ „Иван Вазов“ от Плана за възстановяване и устойчивост

Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране на стойност 2 588 280 лева. по план по Оперативна стратегия „ Национален проект за възобновяване и резистентност “.  Средствата са за устойчиво енергийно възобновяване на Народна библиотека „ Иван Вазов “, а срокът на осъществяване е 30 месеца след подписване на контракт за безплатна финансова помощ. Новината пристигна през днешния ден, откакто Управляващият орган на Оперативната стратегия разгласи резултатите.
Прочетете още
Наименованието на процедурата, по която община Пловдив кандидатства, е „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “ по Приоритетна ос „ Нисковъглеродна стопанска система “.

Проектното предложение на стойност 2 588 280 лева включва възстановяване на енергийните характерности на постройката на Народна библиотека „ Иван Вазов “ – Пловдив посредством използване на високоефективни ограничения, според осъществен обширен енергиен одит. Прилагането на ограничения за повишение енергийната успеваемост на постройката ще докара до понижаване на излъчванията на парникови газове и ще разреши стабилно ръководство и поддръжка на постройката с оглед даване на услуги на потребителите в по-комфортна среда. Чрез осъществяване на дейностите по плана ще се удължи виталният цикъл на постройката и ще се подобрят изискванията за работа и изискванията за даване на услуги.

Народната библиотека „ Иван Вазов “ в Пловдив извършва функционалностите на второ национално книгохранилище. Библиотеката има огромен принос в опазването на българското културно-историческо завещание. Тя е най-голямата обществена библиотека в България. Наред с Националната и единствена измежду другите библиотеки в страната, тя съхранява и опазва за поколенията цялостен списък на българската книга.

Директорът на НБ „ Иван Вазов “ Димитър Минев благодари сърдечно на кмета на града Костадин Димитров и на зам.-кмета по просвета Пламен Панов за положените труд и старания. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР